Uitslagen Zee

Uitslagen strand 2024

 • De zomeravond viswedstrijd 5 juli 2024

  Aangekomen op het strandplateau bleek dat “men” het nodig had gevonden het strandplateau vol te zetten met metalen beugels wat moet dienen als extra fietsenstalling, dit omdat de oude fietsenstalling hoognodig, en nog wel in het hoogseizoen, opgeknapt moest worden. Voor de fietsers met een aanhangwagentje is het wel een uitkomst.

  Maar goed, op het strandplateau bleek dat er een beste straffe wind stond, zeker zuidwest 6. De wandeling naar de vis plek, tegen de wind in, was dan ook een flinke opgave. De mannen in de zogenaamde Welpenkar hadden het iets makkelijker maar eenmaal uitgestapt ontkwamen zij ook niet aan die wind en zocht ieder een mooie plek om te vissen. In totaal met negen mannen gevist, zo bleek later. Er stond een flinke branding maar het zakkende water gaf toch enig zicht op de snel droog komende zandbank, dachten we. Later bleek die zuidwesten wind het afgaande water flink tegen te werken en duurde het vrij lang voordat het zeewater echt ging zakken.

  Klokslag half acht gingen de, meestal geankerde, loodjes richting dieper water. Gedurende het vissen bleek dat er hier en daar inderdaad vis gevangen werd. Dat is de afgelopen viswedstrijden wel anders geweest. Ook Gilles deed flink mee. Hij had zichzelf aan de haak geslagen maar die lengte telde helaas niet mee.

  Tegen half elf werd het al aardig donker en zag je zo hier en daar hoofd- of andere lampen oplichten. Allemaal lekker uitgewaaid en met wilde koppen terug in ons clubgebouw kwamen de verhalen van het vissen los. Niet alleen van het strandvissen maar ook het vissen in Noorwegen.  In geuren en kleuren verslag gedaan door Frans Glorie. Dat er bij hem die viservaring nog goed in zat bleek wel aan de uitslag van de viswedstrijd. Frans eerste,  Hielke tweede en het feit dat ik een stukje mag schrijven, de derde plaats.

  En voor de statistieken volgen hier nog de getallen: In totaal deden er 9 vissers me en vingen die bij elkaar 781 cm, Frans 183 cm, Hielke 152 cm en Bert 132cm.

  Op zulke dagen na viswedstrijden hoor je natuurlijk ook de verhalen van “vroeger”.  Alle vissen waren toen groter en zwaarder.  Toevallig zag ik tijdens onze fietsvakantie afgelopen voorjaar een beeldje wat die verhalen bevestigden.

  Aangekomen op het strandplateau bleek dat “men” het nodig had gevonden het strandplateau vol te zetten met metalen beugels wat moet dienen als extra fietsenstalling, dit omdat de oude fietsenstalling hoognodig, en nog wel in het hoogseizoen, opgeknapt moest worden. Voor de fietsers met een aanhangwagentje is het wel een uitkomst. Maar goed, op het strandplateau bleek dat er een beste straffe wind stond, zeker zuidwest 6. De wandeling naar de vis plek, tegen de wind in, was dan ook een flinke opgave. De mannen in de zogenaamde Welpenkar hadden het iets makkelijker maar eenmaal uitgestapt ontkwamen zij ook niet aan die wind en zocht ieder een mooie plek om te vissen. In totaal met negen mannen gevist, zo bleek later. Er stond een flinke branding maar het zakkende water gaf toch enig zicht op de snel droog komende zandbank, dachten we. Later bleek die zuidwesten wind het afgaande water flink tegen te werken en duurde het vrij lang voordat het zeewater echt ging zakken.

  Klokslag half acht gingen de, meestal geankerde, loodjes richting dieper water. Gedurende het vissen bleek dat er hier en daar inderdaad vis gevangen werd. Dat is de afgelopen viswedstrijden wel anders geweest. Ook Gilles deed flink mee. Hij had zichzelf aan de haak geslagen maar die lengte telde helaas niet mee. Tegen half elf werd het al aardig donker en zag je zo hier en daar hoofd- of andere lampen oplichten. Allemaal lekker uitgewaaid en met wilde koppen terug in ons clubgebouw kwamen de verhalen van het vissen los. Niet alleen van het strandvissen maar ook het vissen in Noorwegen.  In geuren en kleuren verslag gedaan door Frans Glorie. Dat er bij hem die viservaring nog goed in zat bleek wel aan de uitslag van de viswedstrijd. Frans eerste,  Hielke tweede en het feit dat ik een stukje mag schrijven, de derde plaats.

  En voor de statistieken volgen hier nog de getallen: In totaal deden er 9 vissers me en vingen die bij elkaar 781 cm, Frans 183 cm, Hielke 152 cm en Bert 132cm.

  Op zulke dagen na viswedstrijden hoor je natuurlijk ook de verhalen van “vroeger”.  Alle vissen waren toen groter en zwaarder.  Toevallig zag ik tijdens onze fietsvakantie afgelopen voorjaar een beeldje wat die verhalen bevestigden.

  Op naar vrijdag 19 juli voor de volgende zomeravond viswedstrijd. Visgroeten van Bert

 • Wedstrijdverslag Zeevissers

  We schrijven 9 juni.

  Vandaag beginnen we om 8 uur i.v.m. mogelijke drukte en zwemmers. Het is voor ons koffierondje een beetje anders, want Gert heeft geen koffie omdat het rondje erg klein is. Cor is er niet i.v.m. zijn heupoperatie. Frans, Gert-Jan, Wilfried en Leo zijn er niet i.v.m. vissen in Noorwegen. Dus de wekker hoefde niet eerder gezet te worden, ik kon meteen door naar strand.

  Daar aangekomen is het ploegje wel erg klein, er waren er nog meer verhinderd. Maar we hadden een mooie branding, dus de verwachting was; beter dan de afgelopen keren! Eerst maar even socializen in de zuid en daar hadden de welpen al een begin gemaakt met ons strand opruimen en ik denk ik ga even een rondje met de quad van stille strand tot voor in de noord (ons wettelijk visgebied). Aardig wat verzameld dus nu maar eens hengels klaarzetten.

  Een ver en een dichtbij in een mooi stroompje, helaas veel zandtransport dus steeds het lood lostrekken maar geen vis. Dan maar 30 meter opschuiven weer niks; dat een paar keer herhaald en een bot gevangen van 32 cm. Om een uur of tien kwamen onze Groopy’s Carina en Linda zakken vuilnis dumpen op de quad, want die waren ook aan het verzamelen geweest. Al met al hadden we meer vuilnis dan vis en was het verzamelen beter geslaagd dan het vissen. 

  Hielke eerste met 81 cm; Gerard tweede met 53cm met een flinke zeebaars; Sjaak derde met 32 cm. Volgende wedstrijd is vrijdag 21 juni van 19.30 tot 22.30.Groet de Sjaak

 • Wedstrijdverslag 26 mei 2024

  Hier dan maar weer een stukkie van mij, dat is de straf van 3de worden en dat met 1 vissie van 38 cm. Het weer was heerlijk, we hielden het droog tot de kantine, de vangsten waren weer zeeeerrrr matig, 2de was opa Piet, met 51 cm, maar die had stiekem 3 hengels, dus vroeg ik nog gauw onze jongste telg Daan of die een stukkie wilde doen want ja hij had de bon, maar nee hoor; doe jij dat maar zei die (haha) en 1 ste was gelukkig Hielke, met 58 cm. Dat is wel zo makkelijk voor de stand. Er werden enkele botten gevangen, een schar en een kleine spiering van 12 cm.

  In de kantine ging de bel; Co gaf een rondje omdat hij 80 zal worden. Er werd luid voor hem gezongen.

  9 juni mogen jullie weer in lopen op mij want de harde kern zit in Noorwegen, op de Lofoten en dan geven wij daar wel de meters door (Wilfried, Frans, Gert Jan en Leo) dat hopen we althans.

  Vr gr Leo

  Naam26-meiPunten
  Hielke Boomsma581
  Sjaak Tessel284
  Gilles v.d. Meijden08
  Frans Glorie167
  Gert Groentjes9
  Peter Zijp9
  Cor Zonneveld9
  Willem Olbers9
  Gerard Duin9
  Co Molenaar08
  Ed Blok08
  Paul Hollenberg9
  Nico Weel245
  Gerard Welp08
  Leo Pancras383
  Gert-Jan de Zeeuw9
  Bert Teeuwen9
  Hans Welp08
  Kees Jan Castricum08
  John Scheepmaker08
  Wilfried Duijs236
  Jeroen Kaandorp08
  Pepijn v, Halderen9
  Max Nibbering9
  Arjen de Boer9
  Tom Koper9
  Daan Koper08
  Piet Koper512
  Harry Hahn9
  Piet Ooms9
  Aad Hollenberg9
  Reza Naderi9
  Mark Zomerdijk9
  Martien Duijn9
  Deelnemers16
  Totale lengte238
 • Wedstrijdverslag 12 mei

  Wedstrijd met een explosief tintje

  Het was weer eens zo’n dag, een glad zeetje en oostenwind. Niet bepaald ideaal zullen we maar zeggen. Daar komt bij dat al die zandopspuitingen ervoor zorgen dat er bijna geen mui meer te vinden is. Maar goed, in onze regelementen staat dat de wedstrijd altijd doorgaat, tenzij anders vermeldt. Dus aan de bak, pieren en andere aanverwante artikelen aan je haken rijgen, en het spul richting Engeland smijten.

  Het water stond nog hoog en het duurde even tot je op een zandbank kon klimmen. Ikzelf stond in de ‘Noord’ met naast mij Sjaak. Op een gegeven moment belde hij mij met de mededeling dat hij met zijn quad boven op een granaat uit de tweede wereldoorlog stond en wat hij daarmee aan moest. Ik zei: ‘meteen de politie bellen’.

  Na verloop van tijd verschenen zij op het strand en waarschuwden op hun beurt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in Den Helder die met alle toeters en bellen aankwamen en oordeelden dat het inderdaad om een granaat ging. Ondertussen ving ik het eerste uur 4 kleine visjes, daarna geen stootje meer gezien, en ook Sjaak viste onder het toeziend oog van de zeer geïnteresseerde hermandad gewoon door. Op de app werd gevraagd of er al vis gevangen was. Het bleef oorverdovend stil. Willem in de ‘Zuid’ kreeg ook geen enkele beet en verveelde zich stierlijk. Als echte natuurliefhebber ging hij op zoek naar andere organismen op het strand en warempel hij vond iets, een zeer bijzonder insect, een veenmol. Niet echt een diertje dat je op het strand zou verwachten, maar een veenmol kan vliegen, dus alles is mogelijk. Een veenmol heeft klauwtjes die lijken op die van een mol en leeft grotendeels onder de grond. Hij is hier vrij zeldzaam. Pak hem niet op want hij kan lelijk bijten!

  Ondertussen had de EOD een gaatje gegraven in de duinvoet om de granaat van Sjaak
  gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Dat gebeurde uiteindelijk vlak voor
  het einde van onze wedstrijd. Het strand werd afgezet voor wandelaars, en waar
  Sjaak en ik een flinke explosie verwachtten, gebeurde dit helaas niet. Een
  soort van zachte puf en een rookwolkje waren het enige, zeer teleurstellend.
  Eind goed, al goed.

  Het verloop van de wedstrijd ging helaas minder goed, 15 vissers en maar eentje met vis. De
  zee leek leeg, dit gebeurt niet vaak. Omdat ik de enige was met vis werd ik
  door Cees-Jan gefeliciteerd met, niet de eerste, maar de derde plaats, wat mij
  verplichte om een stukje te schrijven. En dat doe ik natuurlijk graag. Degenen
  die op vakantie waren, een gezellig uitje hadden of Moederdag vierden hoeven in
  ieder geval niet te vrezen dat zij veel punten aan de broek krijgen.

  De volgende wedstrijd is op 26 mei om 09.00 uur onder hopelijk betere omstandigheden. P.s. Let op met parkeren. De tarieven zijn gewijzigd. Je betaalt nu vóór 07.00 uur € 3.00 en na 07.00 uur, afhankelijk van
  het weer max. € 10,95. (Gilles, en ook anderen waren al onaangenaam verrast).
  Mijn advies, rij zoveel mogelijk met elkaar mee. Kijk ook eens op de site van PaanZee. https://www.paanzee.nl/

  Groetjes Hielke.

 • Wedstrijdverslag 10 maart

  De dag voor de wedstrijd was er een met zon en weinig wind, maar vandaag was het koud en een harde oostenwind, waardoor je bijna uit je verschoning waaide. Ik kwam Paul tegen, die nog twijfelde waar hij zou gaan staan. Gaatje links of gaatje rechts, het werd uiteindelijk recht voor de strandafgang. Het viel me ook op dat, ondanks de verbouwing, strandpaviljoen Zoomers gewoon open was. Tja, geld moet rollen hè!

  Een stukje voorbij Deining stond Hielke die blijkbaar een thuiswedstrijd had want normaal moet je hem met een verrekijker zoeken richting Egmond. Hij had besloten Gilles gezelschap te houden. Cor Zonneveld reed met zijn discipelen richting het noorden en dumpte hen onderweg een voor een. Sjaak rijdt normaal gesproken met zijn quad van plek naar plek, maar hij had zeker een goed stekkie gevonden want we zagen hem niet meer langskomen.

  In de “ Noord” werd men ook nog opgeschrikt door een enorme rioollucht. De oorzaak bleek ene Frans G. te zijn die achter een veel te smalle paal, hoe verzin je het, een vette drol zat te produceren. De redactie heeft besloten om van dit tafereel geen foto’s bij dit artikel te plaatsen, want dat kan als zeer schokkend worden ervaren!!

  Nico was ook weer van de partij; hij had goed beet dacht ie……en ja een bot aan de lijn. Maar wat schets onze verbazing? Er liep ook een vrouw juist bij hem door de lijnen, met als gevolg flinke knopen in de lijnen.

  Ver in zuiden zag ik, nadat het tij steeds verder zakte, dat verschillende leden het vanaf de drooggevallen zandbanken gingen proberen. Dit bracht helaas voor de meesten geen grote hoeveelheden vis op.

  Na de wedstrijd in het clubhuis was het gezellig druk en bleek dat er 23 leden gevist hadden. Er waren leden uit de gehele provincie, waaronder ons jongste lid Daan ( 10 jaar ) die van Gert-Jan een leuk bonnetje kreeg om wat vispulletjes te kunnen kopen, een mooie stimulans!

  Misschien dat we door de fusie wat meer jeugdleden mogen verwelkomen. Er is helaas niet veel vis gevangen, dit mede door de langdurige oostenwind. Er waren 9 man die de nul hielden, waaruit blijkt dat het erg lastig vissen was. Uiteindelijk was Ed Blok derde, Sjaak Tessel tweede en zeer verrassend Cees-Jan Castricum eerste. Allen proficiat. Hier een foto hoe je het beste kunt winnen: zittend op een stoeltje!

  De volgende wedstrijd is op 14 april, en dan is er hopelijk wat meer zon, vis en mooie zeemeerminnen.

  Met vriendelijke groet, Ed Blok.

 • Wedstrijdverslag 12 februari

  Zo hier weer een berichtje van uit de noord. Het was me een dagje wel lekker wat regen, maar zoals ze bij ons zeggen nat is nat en het meeste valt naast je. Lekker op tijd met mun visvriend Wil op het strand niet te ver lopen want je moet ook weer terug, hengels klaar, koppie en wachten tot de tijd daar was, lekker gevist want ja het gebeurd niet vaak dat ik win van mun maat maar dit was zo een dag dat het lukte en wat me ook mee zat is dat we vandaag ook geen controle hadden van de dames of we echt wel op het strand waren. Om 12 uur op naar ons honk ff biertje en heerlijk broodje bal. Toen wachten op de uitslag en wat gebeurt achter Hielke en Sjaak was ik dus gewoon derde. Zo dit is weer een deel voor in de bundel, zie jullie weer 10 maart.

  vriendelijke groeten van onze man uit de noord.

  Ps ik wist niet dat je je huis dier mocht mee nemen, op onze trouwe viervoeter na dan, was er nog 1 die zun kater mee had.

  🤣🤣 groetjes Leo

 • Wedstrijdverslag strandvissers

  11 februari 2024

  Zondagochtend Viswedstrijden 2023/2024
  Naam9-Apr23-Apr7-May21-May18-Jun3-Sep17-Sep1-Oct15-Oct5-Nov19-Nov10-Dec28-Jan11-Feb punten Stand
  Hielke Boomsma21711132175001012622
  Sjaak Tessel4313410133002041481
  Gilles v.d. Meijden121010191313006036743
  Frans Glorie542513192900301116895
  Gert Groentjes1119104108110010024804
  Peter Zijp39147131461700110121712314
  Cor Zonneveld10121310912410010065926
  Willem Olbers207141113617200110121713017
  Gerard Duin171111101215161600709713119
  Co Molenaar16161383781400100121712416
  Ed Blok1217810131871700110121213721
  Paul Hollenberg20157101351017001106812213
  Nico Weel15144381511700110111711610
  Gerard Welp14163213171540040121711711
  Leo Pancras138131113817100080531098
  Gert-Jan de Zeeuw71012102451200110119937
  Bert Teeuwen81313671810800808111109
  Hans Welp186610513161500100121212314
  Kees Jan Castricum65139619161700100121713017
  John Scheepmaker2017141013312700110111413220
  Wilfried Duijs91751113171760050111012112
  Harry Hahn201714111319171700110121716825
  Piet Ooms201714111319171700110121716825
  Jan Hans Berg201714111319171700110121716825
  Aad Hollenberg201714111319171700110121716825
  Reza Naderi181714111319171700110121716623
  Mark Zomerdijk191713111319171700110121716623
  Jeroen Kaandorp201714101118171700110101415922
  Martien Duijn10171700110121784X
  Pepijn v, Halderen1117XX
  Max Nibbering1117XX
  Piet KoperX
  aantal vissers 2017191912211916001701817195
  Naam9-Apr23-Apr7-May21-May18-Jun3-Sep17-Sep1-Oct15-Oct5-Nov19-Nov10-Dec28-Jan11-FebTot cmTot Stand
  Hielke Boomsma22401011270102012700296026624614892
  Sjaak Tessel15912004757233531580023404725513631
  Gilles v.d. M.2401292001652322610031065608163
  Frans Glorie137115722800113830010100196685
  Gert Groentjes75157240126282674000074896734
  Peter Zijp1936402402437000000034214
  Cor Zonneveld852900602649192000032745476
  Willem Olbers08500039017800000030217
  Gerard Duin33441800210000260214620919
  Co Molenaar48001914434264800000031916
  Ed Blok62025000280000002514021
  Paul Hollenberg0172700402500000324518613
  Nico Weel502757747321129000000043110
  Gerard Welp5606010601919139008200048111
  Leo Pancras61690003008200220401434478
  Gert-Jan de Zeeuw1075417014647476400000415237
  Bert Teeuwen962802796025890022022274329
  Hans Welp319040011425042000002536714
  Kees Jan C.1169101811000000000033517
  John Scheepmaker00000662494000002120520
  Wilfried Duijs90051001701110047003435012
  Harry Hahn00000000000000025
  Piet Ooms00000000000000025
  Jan Hans Berg00000000000000025
  Aad Hollenberg00000000000000025
  Reza Naderi2900000000000002923
  Mark Zomerdijk00000000000000023
  Jeroen Kaandorp000012000000015214822
  Pepijn v, Halderen000X
  Max Nibbering000X
  Martien Duijn 280000000028X
  Piet Koper07575
  totaal aantal cm18921119512470110382362315420086106141246010805
 • Wedstrijdverslag strandvissers 28 januari 2024

  We hadden er zin in, na 4 maanden waarin drie afgelaste wedstrijden wegens het weer. In het begin een mager temperatuurtje dat koude handen opleverde. Klein windje en later een lekker zonnetje wat weer uitnodigde om lekker bezig te gaan. Wegens afwezigheid van de gebroeders Welp (1 vakantie, de ander ziek) kon de trekker met pipokar niet rijden. Gerard Duin reed met de clubtrekker en aangepaste aanhanger toen de ouwetjes en andere meelifters het strand op.

  Terwijl we aan het instappen waren op het plateau kwam ook Gert-Jan met zijn kar aanlopen, zette hem neer en liep weer terug naar zijn fiets. Trok zijn bovenjas, onderjas en waadpak uit en rommelde wat in de laarzen. Daarna alles weer aan in omgekeerde volgorde en ging naar het strand. Desgevraagd wat hij nou aan het doen was, zei hij: ”Ik liep zo raar en merkte toen dat ik mijn steunzolen vergeten was”. Gelukkig was hij nog op tijd op het strand.

  De clubtrekker reed naar de Zuid tot aan de strandopgang van het Stille strand, onderweg een enkele visser dumpend. Cor reed een stuk de Noord in en vond daar een paar plekken. Hielke stond uiteraard weer ver in de Noord. Sjaak heeft het daar in de buurt ook geprobeerd, maar kon het niet vinden en verkaste al gauw.

  We hadden zicht op het schip dat de zwarte zandsuppletie uit zijn pijp uitbraakte. Er moest weer wat zand bij, we hadden nog niet genoeg. Opvallend was het dikke (troebele water) en een aantal dode vissen op het strand. Haring, gul, paling, pieterman en tong. Het apenhaar viel voor de meesten van ons mee, maar er waren toch een aantal die dikke bossen aan de lijn kregen.

  De visser van de derde plek had nog een hond aan de haak en Paul en hij probeerden de anderen nog via de app op het verkeerde been te zetten door een foto te sturen van een dikke gul alsof hij gevangen was. Maar daar trapten deze beknijsde veteranen mooi niet in, meneer van Puffelen. Zij zagen het al gauw aan zijn mooie blauwe ogen en wijd opengesperde bek.

  Er kwamen 4 nieuwe leden op de visserslijst erbij, t.w. Pepijn van Halderen, Max Nibbering, Piet en Daan Koper. Ook Daan (10 jr.) deed samen met zijn opa mee en liet met zijn 2 vissen en 47 cm velen achter zich. Ook had hij een zeer ontspannende manier gevonden om naar zijn toppen te blijven kijken zonder pijn in zijn nek te krijgen. Dat belooft wat voor de toekomst. En ook de vrouwen uit Zuid Scharwoude waren komen kijken.

  Van de 18 vissers waren er maar liefst 8 die niet verder kwamen dan de beruchte 0. Er werd een magere 614 cm vis gevangen. Hielke werd 1 met 266 cm, Gert verassend 2e met 74 cm, Gilles 3e met 65 cm, Sjaak 4e met 47 cm en 5e Leo met 40 cm.

  Na de wedstrijd naar de club voor de prijsuitreiking, het broodje bal of frikandel en een kop koffie, weer prima verzorgd door Elly en Anja. Daarna weer een lekker biertje wat weer menig levensbeschouwende gesprekken en discussies opleverde. Dit gezegd hebbende, moet me van het hart dat ik blij ben dat ik bij deze gezellige club terecht ben gekomen waar er met respect met elkaar wordt omgegaan.

  Ik kon het ook wel wat korter houden, maar ja de roep om een A-4tje klonk overduidelijk.

  Gilles


Uitslagen zeeboten 2024

NIET GEVONDEN