Wedstrijdverslag strandvissers 28 januari 2024

We hadden er zin in, na 4 maanden waarin drie afgelaste wedstrijden wegens het weer. In het begin een mager temperatuurtje dat koude handen opleverde. Klein windje en later een lekker zonnetje wat weer uitnodigde om lekker bezig te gaan. Wegens afwezigheid van de gebroeders Welp (1 vakantie, de ander ziek) kon de trekker met pipokar niet rijden. Gerard Duin reed met de clubtrekker en aangepaste aanhanger toen de ouwetjes en andere meelifters het strand op.

Terwijl we aan het instappen waren op het plateau kwam ook Gert-Jan met zijn kar aanlopen, zette hem neer en liep weer terug naar zijn fiets. Trok zijn bovenjas, onderjas en waadpak uit en rommelde wat in de laarzen. Daarna alles weer aan in omgekeerde volgorde en ging naar het strand. Desgevraagd wat hij nou aan het doen was, zei hij: ”Ik liep zo raar en merkte toen dat ik mijn steunzolen vergeten was”. Gelukkig was hij nog op tijd op het strand.

De clubtrekker reed naar de Zuid tot aan de strandopgang van het Stille strand, onderweg een enkele visser dumpend. Cor reed een stuk de Noord in en vond daar een paar plekken. Hielke stond uiteraard weer ver in de Noord. Sjaak heeft het daar in de buurt ook geprobeerd, maar kon het niet vinden en verkaste al gauw.

We hadden zicht op het schip dat de zwarte zandsuppletie uit zijn pijp uitbraakte. Er moest weer wat zand bij, we hadden nog niet genoeg. Opvallend was het dikke (troebele water) en een aantal dode vissen op het strand. Haring, gul, paling, pieterman en tong. Het apenhaar viel voor de meesten van ons mee, maar er waren toch een aantal die dikke bossen aan de lijn kregen.

De visser van de derde plek had nog een hond aan de haak en Paul en hij probeerden de anderen nog via de app op het verkeerde been te zetten door een foto te sturen van een dikke gul alsof hij gevangen was. Maar daar trapten deze beknijsde veteranen mooi niet in, meneer van Puffelen. Zij zagen het al gauw aan zijn mooie blauwe ogen en wijd opengesperde bek.

Er kwamen 4 nieuwe leden op de visserslijst erbij, t.w. Pepijn van Halderen, Max Nibbering, Piet en Daan Koper. Ook Daan (10 jr.) deed samen met zijn opa mee en liet met zijn 2 vissen en 47 cm velen achter zich. Ook had hij een zeer ontspannende manier gevonden om naar zijn toppen te blijven kijken zonder pijn in zijn nek te krijgen. Dat belooft wat voor de toekomst. En ook de vrouwen uit Zuid Scharwoude waren komen kijken.

Van de 18 vissers waren er maar liefst 8 die niet verder kwamen dan de beruchte 0. Er werd een magere 614 cm vis gevangen. Hielke werd 1 met 266 cm, Gert verassend 2e met 74 cm, Gilles 3e met 65 cm, Sjaak 4e met 47 cm en 5e Leo met 40 cm.

Na de wedstrijd naar de club voor de prijsuitreiking, het broodje bal of frikandel en een kop koffie, weer prima verzorgd door Elly en Anja. Daarna weer een lekker biertje wat weer menig levensbeschouwende gesprekken en discussies opleverde. Dit gezegd hebbende, moet me van het hart dat ik blij ben dat ik bij deze gezellige club terecht ben gekomen waar er met respect met elkaar wordt omgegaan.

Ik kon het ook wel wat korter houden, maar ja de roep om een A-4tje klonk overduidelijk.

Gilles