Verslag strandwedstrijd  17 september 2023

Zondag 17 september was het weer zover de Salamander mocht weer een van z`n spectaculaire wedstrijden vissen. Nadat we bij Gert van de heerlijke koffie hadden genoten en de laatste nieuwtjes uitgewisseld togen deze matadors naar het strand. Tijdens het oprijden van het strand zagen we de huifkar van de fam. Welp in de zuid staan, dus Cor onze tractorchauffeur ging naar het noorden (daar staan we altijd ), zetten Nico en Co af ter hoogte van bad noord.

We zagen Sjaak al bij een van de weinige muitjes om daar zijn geluk te beproeven. Nadat ook onze hengels waren opgetuigd en beaast met de pieren van hengel en dierenzaak  v Someren konden om klokslag 9.00 uur de pieren en loodjes richting de windmolenparken worden gegooid. Het wachten was begonnen en wachten en wachten .

Na 20 minuten zie ik Sjaak met zijn quad met `n verhit hoofd langs rijden naar `n nieuw stekkie met de woorden “ïk word niet goed van het apenhaar ” De eerste die `n botje lande was Cor en waar er 1 zit zitten er meer .

Na anderhalf uur te hebben gestaan zonder leven ben ik 89 meter opgeschoven richting de zuid om daar mijn geluk te beproeven.

Ik zag  Gert ook `n bot landen en Sjaak met nog meer kleur op z`n toet terug naar zijn eerste stek gaan. Mijn verhuizing bleef ook niet zonder gevolgen want de top van de hengel dansten er rustig op los `n bot he fijn van de nul af en even later op de andere hengel enorme klappen te krijgen en geen vis dat was balen.

Uiteindelijk om 12 uur de hengels weer ingepakt op de tractor Co en Nico opgepikt,

waar ik `n geheim van Nico wist te ontfutselen want 6 botten was niet niks ,de pieren hadden `n speciale behandeling van Hilma gekregen met `n Braziliaans tintje,  toen naar ons clubhuis voor de prijs uitreiking.

We hadden vandaag 2 gast vissers en die deden het niet onverdienstelijk; Frank diverse broepalingen maar Eva wist `n bot  van 20 binnen te draaien, top Eva !

op de eerste plaats Nico Weel 129 cm; tweede Frans Glorie 113 cm; derde Sjaak Tessel 53 cm

1 oktober is de volgende wedstrijd zet hem in je agenda 

ñ vriendelijke groet van Henk de Fries