Wedstrijdverslag 10 maart

De dag voor de wedstrijd was er een met zon en weinig wind, maar vandaag was het koud en een harde oostenwind, waardoor je bijna uit je verschoning waaide. Ik kwam Paul tegen, die nog twijfelde waar hij zou gaan staan. Gaatje links of gaatje rechts, het werd uiteindelijk recht voor de strandafgang. Het viel me ook op dat, ondanks de verbouwing, strandpaviljoen Zoomers gewoon open was. Tja, geld moet rollen hè!

Een stukje voorbij Deining stond Hielke die blijkbaar een thuiswedstrijd had want normaal moet je hem met een verrekijker zoeken richting Egmond. Hij had besloten Gilles gezelschap te houden. Cor Zonneveld reed met zijn discipelen richting het noorden en dumpte hen onderweg een voor een. Sjaak rijdt normaal gesproken met zijn quad van plek naar plek, maar hij had zeker een goed stekkie gevonden want we zagen hem niet meer langskomen.

In de “ Noord” werd men ook nog opgeschrikt door een enorme rioollucht. De oorzaak bleek ene Frans G. te zijn die achter een veel te smalle paal, hoe verzin je het, een vette drol zat te produceren. De redactie heeft besloten om van dit tafereel geen foto’s bij dit artikel te plaatsen, want dat kan als zeer schokkend worden ervaren!!

Nico was ook weer van de partij; hij had goed beet dacht ie……en ja een bot aan de lijn. Maar wat schets onze verbazing? Er liep ook een vrouw juist bij hem door de lijnen, met als gevolg flinke knopen in de lijnen.

Ver in zuiden zag ik, nadat het tij steeds verder zakte, dat verschillende leden het vanaf de drooggevallen zandbanken gingen proberen. Dit bracht helaas voor de meesten geen grote hoeveelheden vis op.

Na de wedstrijd in het clubhuis was het gezellig druk en bleek dat er 23 leden gevist hadden. Er waren leden uit de gehele provincie, waaronder ons jongste lid Daan ( 10 jaar ) die van Gert-Jan een leuk bonnetje kreeg om wat vispulletjes te kunnen kopen, een mooie stimulans!

Misschien dat we door de fusie wat meer jeugdleden mogen verwelkomen. Er is helaas niet veel vis gevangen, dit mede door de langdurige oostenwind. Er waren 9 man die de nul hielden, waaruit blijkt dat het erg lastig vissen was. Uiteindelijk was Ed Blok derde, Sjaak Tessel tweede en zeer verrassend Cees-Jan Castricum eerste. Allen proficiat. Hier een foto hoe je het beste kunt winnen: zittend op een stoeltje!

De volgende wedstrijd is op 14 april, en dan is er hopelijk wat meer zon, vis en mooie zeemeerminnen.

Met vriendelijke groet, Ed Blok.