Verslag strandwedstrijd  1 oktober 2023

Zo daar gingen we weer. De leden van de Salamander. 16 man, een klein cluppie, maar er zat een kluitje op Texel en er waren er een paar op vakantie. Hoe minder zielen, hoe meer kans op een podiumplek. Dat bood perspectief. Ik heb er vertrouwen in dat er volgende wedstrijd meer vissers zijn. Zelf schitter ik ook vaak door afwezigheid, maar dat komt door mijn diensten en iemand moet toch de economie draaiende houden voor al die steuntrekkers onder ons, maar dat doe ik met liefde. Als het kan, dan kom ik, want de Salamander heeft toch een plekje in mijn hart. Altijd leuk zo’n wedstrijdje.

Op het plateau boven stonden de tractoren al te ronken om de minder mobiele visser naar hun plek te brengen. De gezinswagen van de Welpjes gingen naar de zuid, en de mobiele brigade van Cor naar de noord.

Prachtig waren de weersvoorspellingen. We hadden windkracht zuid-zuidwest 4 en een lekker temperatuurtje. Daardoor waren er 3 leden, waaronder Bert, Frans ik zelf die het waagden het om in het korte broekje en blote pootjes te gaan vissen ipv zo’n warm zweterig waadpak . Dat pakte prima uit.

Dan de vangsten. Niet spectaculair, maar ook niet echt slecht. Met 16 man wisten we ruim 15 meter te vangen. 1 deelnemer wist de nul te houden. Ik zal niet verraden dat dat Gerard Duin was. Dat is niet leuk voor hem. Botten werden het meest gevangen waarvan een mooie van 36 cm door Sjaak. Er werden een paar mini-wijtinkjes gevangen en een paar baarsjes. Co wist na een lange dril, dankzij zijn jarenlange ervaring toch een mooie tong van maar liefst 17 cm te landen. Of was het zijn nieuwe (geheimzinnige) uitvinding??

In de noord hadden ze veel last van ape-haar. Toch zielig voor die apen, die hebben het nu stervenskoud. In de zuid hadden ze last van zwemmers, die op een of andere manier toch persee een haakje in hun donder wilde en voor de afgang waren het kite-surfers waarvan sommige ook niets van een visser snapten. De kunst aan ons is om ons niet op te winden. Sommigen snappen het gewoon niet. En ja echt Olaf van 8 jaar was het meest fanatiek met een pier van John wierp hij zijn kleine hengel heel ver de zee in. Hij wacht nog op een vis.

Wat ik begrepen heb, ging het toch allemaal gelukkig goed.

Dan de uitslag: Cor Zonneveld ging er met het goud van door met 192 cm. Zilver voor Willem Olbers met 178 cm en Sjaak had de bronzen plak. Sjaak moest eigenlijk een stukkie schrijven maar hij is zo vaak derde geweest, daarom heb ik het maar overgenomen.

Verder wil ik Gertjan nog bedanken voor het ophalen van mijn aas. Hij zei dat hij links ging staan ff voorbij de salamander. Dat heb ik geweten. Ik kon bijna naar Heemskerk lopen. Dankzij mijn uitstekende conditie was ik toch nog op tijd terug. En raar maar waar, mijn pieren stonken gewoon naar urine (Gertjan ????) wat volgens mij de vangsten alleen maar ten goede kwam. Werd toch nog tweede. Ondanks dat blijft Gertjan een kanjer.

Allemaal bedankt voor de deelname en tot de volgende keer.

Groetjes Willem (met een stukje van de Fries)