Opruimactie strand Castricum

Zondag 9 juni hebben bestuur en zee-wedstrijdvissers van Sportvisserij Castricum gezamenlijk een opruimactie gehouden op het toch al zeer schone strand van Castricum.
Het bestuur trok vanaf de botenstalling richting Egmond over enkele honderden meters met grijpers en zakken over het strand om zwerfvuil te rapen, de vissers deden dat na afloop van hun wedstrijd ook op hun eigen stekje.

Dit alles vanuit het landelijke initiatief Vang5, die hengelaars oproept om na afloop even wat vuil te ruimen in de directe omgeving van hun visplek. Het resultaat was, ondanks alle vuilnisbakken die er op het strand zijn geplaatst, toch nog zo’n kilo of 40 aan touwen, flessen, zakjes, pakjes en doppen, peuken, enkele scherven glas en hard plastic, een plastic boei, wrakhout en een pallet. Een zeer nuttige en succesvolle actie dus.
Na afloop werd er nog even een fotomomentje genomen en is al het afval afgevoerd. De deelnemers genoten daarna in het clubhuis na met een lekker bakkie koffie en een broodje bal.

Sportvisserij Castricum is na de fusie hard op weg om alle commissies en activiteiten weer nieuw leven in te blazen. Naast de wedstrijden van de bestaande competities zijn we ook bezig met nieuwe wedstrijddisciplines, viswaterbeheer, samen vissen met bewoners van zorginstellingen, schoonmaakacties en ondersteunen bij schoollessen. Er is binnen onze organisatie behoefte aan extra commissieleden en vrijwilligers, dus als er een interessant onderwerp voor u tussen zit, schroom niet en neem contact met ons op.