Lid worden

Om te mogen vissen in Nederland heeft u een VISpas nodig. De VISpas gaat samen met een lidmaatschap van een hengelsportvereniging.

VISpas 2024 bestellen

Bestel de VISpas (lidmaatschap van hengelsportvereniging en Sportvisserij Nederland) en eventuele toestemmingen gemakkelijk en snel online! Na online betaling ontvang je per e-mail je tijdelijke VISpas en evt. de lijst van viswateren om direct te kunnen vissen.

De VISpas is meteen het bewijs van lidmaatschap van jouw hengelsportvereniging en Sportvisserij Nederland. De VISpas is gedurende het hele kalenderjaar geldig. Indien je wilt opzeggen voor het volgende jaar, dan dien je dit vóór 1 oktober door te geven via www.mijnsportvisserij.nl

Tarieven 2024
  • VISpas € 32,50
  • JeugdVISpas € 15,-
  • Extra VISpas € 12,75
  • Jeugdvergunning (Gratis, zie onderstaande toelichting ***)

*** Voor jeugd tot 14 jaar (peildatum 1 januari) biedt Sportvisserij Castricum de mogelijkheid om gratis een jeugdvergunning aan te schaffen. Met deze visvergunning kun je eens proberen of je vissen leuk vindt. Deze vergunning geeft je de mogelijk om in één van de wateren van de Gemeente Castricum te vissen. Hierbij bedoelen we de wateren van (dorp) Castricum, maar ook Limmen en Akersloot.
Klik op de knop “VISPAS bestellen” hierboven…
… kies “Jeugdvergunning”

…Vul je gegevens in…

…omdat je minderjarig bent, is toestemming van een ouder/verzorger nodig…

…je krijgt direct een email…

…In deze email staat een link. Hiermee kun je een pdf-bestand downloaden. Print deze uit of plaats het op je telefoon en neem het mee als je gaat vissen. Om precies te weten in welke wateren je mag vissen, kun je op www.visplanner.nl kijken. Kijk dan wel alleen in Limmen, Akersloot en Castricum. Als je in een ander water ergens in Nederland wilt vissen, zal je een gewone jeugdVISPAS moeten kopen. Dit kan ook via onze website en dat kost je zo’n € 15,-. VEEL Visplezier!

MijnSportvisserij: online je gegevens beheren

MijnSportvisserij is jouw persoonlijke online service omgeving waarin je eenvoudig je gegevens kunt beheren. Registreer je nu en profiteer van een nog betere en snellere service!

Eenmalig registreren

Ben je verhuisd of wil je anderszins je persoonlijke gegevens die aan de VISpas zijn gekoppeld wijzigen? Dan hoef je voortaan niet meer te bellen of mailen met het kantoor van Sportvisserij Nederland in Bilthoven.

Door je eenmalig te registreren op www.mijnsportvisserij.nl wordt je VISpas aan deze online omgeving gekoppeld, waarna je eenvoudig kunt inloggen via je Facebook of Google+ account. Vervolgens kun je allerlei administratieve zaken rondom de VISpas snel en gemakkelijk regelen:

  • Een duplicaat aanvragen als je je VISpas kwijt bent
  • De gratis MeeVIStoestemming aanvragen
  • Je voorkeur voor de papieren of digitale lijst van viswateren aangeven
  • Contactformulier