Beste leden van watersportvereniging Limmen,

Hier weer eens een Nieuwsbrief van de Watersportvereniging om jullie op de hoogte te houden:

JUBILEUMFEEST 50 JAAR

Nadat het Jubileumfeest op zondag 23 juli niet door kon gaan vanwege de weersomstandigheden gingen we op zaterdag 19 augustus in de herkansing.

Ondanks dat we heel veel bekendheid aan dit feest hadden gegeven (Email, LOV krant, WhatsApp, Facebook Limmen, weekbladen), was er een matige opkomst. Weinig leden, wat meer oud-leden en nog wat vrienden en bekenden.

Ondanks de geringe belangstelling werd het wel een leuke middag met levende muziek, drinken en snacks voor iedereen en ook nog wat pret op het water. Iedereen die dat wilde kon zich uitleven in een roeiboot, een kano, een kayak of een Canadese kano, je kon je kunsten vertonen op de waterfiets of een SUP board en als speciale attractie was er een sit-on-top kayak met trapstel.

VAARROUTE NAAR MOTEL AKERSLOOT

Bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de beheerder van de wateren waarin wij varen, heeft een wisseling van gebiedsbeheerder plaats gevonden. Wij hebben de nieuwe functionaris benaderd en met hem kennis gemaakt. Op een uitnodiging van ons is hij ingegaan en bij ons aan boord gekomen voor een vaartocht door de Limmerpolder. Daarbij is hem gewezen op onze grieven, te weten ondiepten en plantengroei. Het eerstgenoemde probleem is zo niet zo een-twee-drie op te lossen, maar het andere issue is meteen aangepakt; de maaiboot is aan het werk gegaan en de Disseldorpervaart, alsmede het Slikkerdie is helemaal vrij van waterplanten. Het Slikkerdie is de sloot, parallel aan de oostzijde van de A9, waarover je nu weer naar Motel Akersloot kunt varen voor een terrasje. Inmiddels is daar een mogelijkheid tot aanmeren; de steiger van vroeger is vervangen door een aanlegplaats (zie bijgaande foto). Helaas, het vaarseizoen nadert het einde, maar komt er nog een mooie dag grijp dan je kans!

VERWAARLOOSDE BOOTJES

In het Stet liggen bootjes waar niet naar om wordt gekeken. Er zijn zelfs bootjes die al jaren niet zijn uitgevaren en deze bootjes zien er verpauperd uit. Er staat altijd water in, de houten vlonders zijn verrot en vallen uit elkaar en er groeit zelfs mos of gras in. We zullen de eigenaren van de bootjes actief benaderen met de vraag of ze hun bootje willen verwijderen en hun ligplaats willen opgeven. Er staan immers nog zo’n 10 personen op de wachtlijst voor een ligplaats .

Namens de hengelsportvereniging Limmen overhandigde Rob een flesje aan het bestuur voor hun jarenlange, vele goede werkzaamheden aan onze haven.

BOOTJE KOPEN/VERKOPEN

Ga je stoppen met varen en wil je van je bootje af? Wij krijgen regelmatig een vraag van iemand die op zoek is naar een bootje.

Als je in deze situatie komt, laat het ons dan weten; misschien kunnen wij iets voor je betekenen (bemiddelen) en kunnen wij ervoor zorgen dat je bootje bij de juiste persoon terecht komt.

Dus, als je je boot te koop zet op Marktplaats, neem dan tevens contact op met Willem of Co.

INTOCHT SINT NICOLAAS

Zondagmiddag 19 november is de intocht van Sint Nicolaas in Limmen. De Sint komt die middag traditiegetrouw aan per boot in het Stet. Het Sint Nicolaas comité in Limmen doet ieder jaar weer een beroep op onze leden om met hun boot aanwezig te zijn. Dit om de intocht op te leuken met zoveel mogelijk Pieten in zoveel mogelijk bootjes op het Stet. Kun je zelf niet varen, dan kun je je boot beschikbaar stellen aan iemand anders.

Watersportvereniging “Limmen” heeft ook een Feestboek pagina:  https://www.facebook.com/wsvlimmen/

Kijk daar eens voor leuke berichtjes, foto’s en filmpjes.

Met vriendelijke groet, Co Nanne.

Watersportvereniging “Limmen”     K.v.K. nummer 37114461