Wedstrijdverslag Zeevissers

We schrijven 9 juni.

Vandaag beginnen we om 8 uur i.v.m. mogelijke drukte en zwemmers. Het is voor ons koffierondje een beetje anders, want Gert heeft geen koffie omdat het rondje erg klein is. Cor is er niet i.v.m. zijn heupoperatie. Frans, Gert-Jan, Wilfried en Leo zijn er niet i.v.m. vissen in Noorwegen. Dus de wekker hoefde niet eerder gezet te worden, ik kon meteen door naar strand.

Daar aangekomen is het ploegje wel erg klein, er waren er nog meer verhinderd. Maar we hadden een mooie branding, dus de verwachting was; beter dan de afgelopen keren! Eerst maar even socializen in de zuid en daar hadden de welpen al een begin gemaakt met ons strand opruimen en ik denk ik ga even een rondje met de quad van stille strand tot voor in de noord (ons wettelijk visgebied). Aardig wat verzameld dus nu maar eens hengels klaarzetten.

Een ver en een dichtbij in een mooi stroompje, helaas veel zandtransport dus steeds het lood lostrekken maar geen vis. Dan maar 30 meter opschuiven weer niks; dat een paar keer herhaald en een bot gevangen van 32 cm. Om een uur of tien kwamen onze Groopy’s Carina en Linda zakken vuilnis dumpen op de quad, want die waren ook aan het verzamelen geweest. Al met al hadden we meer vuilnis dan vis en was het verzamelen beter geslaagd dan het vissen. 

Hielke eerste met 81 cm; Gerard tweede met 53cm met een flinke zeebaars; Sjaak derde met 32 cm. Volgende wedstrijd is vrijdag 21 juni van 19.30 tot 22.30.Groet de Sjaak