Wedstrijdverslag Strandvissers

Wedstrijdverslag 28-4-2024

Er was een wedstrijd gepland op 28-4-2024, de dag na Koningsdag. Na een korte stemming in het clubhuis een week eerder, werd er met meeste stemmen beslist: De wedstrijd gaat in principe altijd door. En zo geschiede het… Brakkig of niet. Redelijk weer, een aantrekkende koude wind uit de Zuid verjoeg al snel hier en daar een katertje.

Weinig branding. Ik kan alleen wat vertellen vanuit de Zuid. Omdat Cor niet reed, gingen dit keer Gert en Kees-Jan met de kar mee naar de Zuid. De vliegende reporters waren er niet om te verhalen vanuit de Noord en dus kan ik er niet veel over zeggen. Richting Noord verdwenen o.a. Frans en Sjaak. Sjaak ging na 2 vissies uiteindelijk verkassen om het verderop te proberen, maar ook hier had de vis weinig trek.

Frans bleek uiteindelijk de gouden stek te hebben en werd 1e., met de superscore van wel 100 cm. Willem Olbers kon ook weer een keer meedoen, vond een plekkie in de Zuid en werd warempel 2e, omdat hij 59 cm uit het water scheurde. Gilles kreeg enorme klappers op zijn top en na 3 gevechten om ze eruit te sleuren scoorde hij dikke botten van 12, 14 en 22 cm en werd 3e met een magere score van 51 cm.

Toch lukte het deze 18 stoere vissers om de gigantische hoeveelheid van totaal 472 cm het strand op te trekken. In de Zuid verder nog gesignaleerd: de mannen uit Langedijk, de Koperploeg en Bert. Na de wedstrijd naar het clubgebouw voor de prijsuitreiking, een broodje met een warme versnapering en een drankje. De meesten gingen daarna vrij vlot naar huis. Misschien om de visspullen schoon te maken of misschien toch wat uitzakken na een vermoeiende Koningsdag….Over 2 weken op 12 mei de volgende poging om die 1e plek te pakken. Laten we hopen op een beetje knap weer, een lekker windje, mooie flinke branding en tenslotte die kanjers van vis.

Een paar foto’s hierbij. Op het strand stil en verlaten….

Wedstrijdverslag strandvissers 14-04-2024

Mooi weer, mooi zeetje en niet te veel wind. Dat beloofde veel goeds. Ikzelf stond er helemaal klaar voor in de ‘noord’ om maar weer eens een ander stekkie te proberen. Om 8 uur stroomde het strand vol met medevissers, die er allemaal vol voor zouden gaan, dit zou later wel blijken. Om 9 uur gaan de pieren richting de horizon. Er zit vis want de hengeltoppen zijn in beweging, en niet door de wind! Na een half uurtje kwam Sjaak mij gezelschap houden want hij vond het op zijn eerste stek veel te druk. Weldra kwamen de eerste berichten op de app dat er al vissen op de kant lagen. Botten en ook zeebaarzen, en dat motiveert natuurlijk. Sjaak en ik vingen ook lekker, voornamelijk bot, en mooie groten ook. Er kwamen mooie plaatjes langs van onder andere Wilfried met ‘kapitale baarzen’, en van Jeroen met een mooie bot.

Iedereen bleek zo zijn visje wel te vangen, en daar komen we per slot van rekening voor. Om 12 uur zit de wedstrijd er op en gaan we naar het clubhuis om nog gezellig na te zitten met een broodje bal en een natte versnapering.

Gert-Jan en Kees-Jan maken ondertussen de uitslag bekend, en die is zeer verrassend! 3de Hielke met 254 cm, Sjaak 2de met 273 cm en wat schetst onze verbazing, Bert 1ste met 441 cm.

Bert stond eens niet aan de noordkant van ons parcours maar aan de uiterste zuidkant, en dat bleek een uitstekende keuze, gefeliciteerd!! 

Iedereen heeft een mooie dag gehad en gaat de haken vast weer scherpen voor de volgende wedstrijd, en die zal zijn op zondag 28 april om 9.00 uur. Zorg dat je er bij bent.

Ik wens jullie een gezellige koningsdag en hoop dat iedereen er de volgende dag weer fris bijstaat, en anders kun je natuurlijk altijd nog op je viskist je roes uitslapen, haha! Iedereen héél veel succes de komende wedstrijd. Groetjes Hielke.